11 Kasım, 2010

Marie Claire Turkey - Kasım 2010 (November 2010)


Moda fotoğrafçılığı zor meslektir. Özellikle Türkiye' de bu işe ayrılan bütçelerin çok düşük olması ve zamansızlıktan ötürü, dergilerin Türkiye baskılarında, ülkemizde çekilmiş kalite işler çok az bulunurdu. (Du) diyorum çünkü Vogue gibi bu işi artık sanat tadında yaptıran kaliteli bir derginin ülkemize gelmesiyle de bu tip güzel işleri artık Türk fotoğrafçılardan da görür olmaya başladık.



Vogue Türkiye 'ye getirdiği kaliteye şu anda en çok yaklaşan dergi Harpers Bazaar. Bu iki dergide de asıl işler halen daha yurtdışı ekibi ile götürülüyor. Ancak Marie Claire 'in bu ayki sayısında yayınlanan Ayten Alpun 'nun editoryal çalışması insanın aklını başından alabilecek güzellikte olmuş. İsveç doğumlu olan Ayten, fotoğrafı da orada öğrenmiş. Zaten bu işde iskandinav ülkelerinin ne kadar iyi olduğunu anlatmaya gerek bile duymuyorum.

Çekime gelecek olursak, bu fotoğraflardaki hayalgücünü ve dekor renklerin kıyafetlerdeki siyah ile uyumunu çok beğendim. Stilist Hakan Öztürk 'de elde ettiği başarının tesadüf olmadığını bize tekrardan gösteriyor. Kıyafetlerde kullanılan tek renklilik, temanın içeriği olan dini unsurlar ile bütünleştirilmiş. Fotoğraflarda isyanın yakın olduğu ve tabuların yıkılması gereklilği biraz da Steven Meisel tarzını anımsatan bir şekilde vurgulanmış.

Models: Anna, Viola and Özlem
Photography: Ayten Alpun
Styling: Hakan Öztürk












Fotoğraflardaki olmazsa olmaz "photoshop" un bu kadar yerinde ve bu kadar güzel kullanıldığı çalışmalara rastlamak çok zor. Fotoğraflar adeta birer tabloya dönüştürülmüş.



kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...